Google adaugă suport pentru filmare automată în situațiile de urgență, pe telefoanele Pixel

01.10.2021
Google adaugă suport pentru filmare automată în situațiile de urgență, pe telefoanele Pixel

Telefoanele Pixel pot fi setate pentru a cere în mod automat ajutor pentru tine, apelând serviciile de urgență sau un anume contact din agendă. Nou adăugat în aplicația Personal Safety și doar pentru utilizatorii Pixel, suportul pentru filmare în situații de urgență îți permite și să înregistrezi clipuri de până la 45 de minute pe care telefonul le încarcă automat pe serverele Google, ajutând echipajele de urgență și membrii familiei să înțeleagă mai bine situația în carete află.

Completând lista de exclusivități Pixel, noua funcție pentru filmare de urgență poate fi declanșată apăsând de cinci ori tasta Power. Astfel, dacă ești în situația de a fi atacat, amenințat sau victimă a unei răpiri, modul “emergency SOS” îți permite să filmezi imediat circumstanțele evenimentului, fără să pierzi timp pornind aplicația de captură.

La finalul înregistrării va exista un scurt interval în care poți refuza încărcarea automată a clipului și distribuirea către contactele de urgență. Odată generat, link-ul aferent clipului încărcat pe serverele Google are o valabilitate de 7 zile, după care înregistrarea este ștearsă definitiv.

pixel

Trebuie spus că această modalitate de a cere ajutor se bazează foarte mult pe disponibilitatea unei conexiuni stabile la internet și suficient de rapidă pentru trimiterea clipului video rezultat. În forma actuală, dacă filmarea nu este oprită manual, înregistrarea continuă până la atingerea limitei de 45 minute sau epuizarea spațiului de stocare disponibil pe telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult