Google aduce funcția Car Key pe telefoanele Pixel și Galaxy S21

04.12.2021
Google aduce funcția Car Key pe telefoanele Pixel și Galaxy S21

Anunțată mai întâi pentru iOS, suportul Digital Car Key este adăugat și pe dispozitivele cu Android 12 printr-o actualizare Google Play Services, posesorii de telefoane Pixel și Galaxy S21 putând renunța la cheia/cartela pentru pornirea autoturismului. Deocamdată, acest „privilegiu” este oferit doar posesorilor de autoturisme BMW de ultimă generație

În luna martie a acestui an Google anunța Android SE Alliance, o inițiativă care promovează folosirea cheilor auto în format digital și păstrarea unei versiuni digitale a permisului de conducere, pe telefonul mobil. O lună mai târziu, aflam de la conferința Google I/O că Google se alătură Apple, susținând implementarea funcției Digital Car Key în Android 12.

Însă dincolo de anunțul făcut, Google nu a precizat când anume putem aștepta să vedem această funcționalitate suportată pe dispozitive și cu ce parteneri. Știam doar că Apple colaborează pentru implementarea tehnologiei Car Key în premieră pentru autoturismele BMW, însă doar la anumite modele de generație recentă.

Cu nume inspirat de actuala tehnologie CarPlay, Car Key nu mai este o exclusivitate iOS.

În afară de limitările privind modelul telefonului/autoturismului, acoperirea funcției Car Key ar putea limitată la anumite regiuni, rămânând de văzut dacă funcționalitatea va apărea pentru toți utilizatorii de Android, posesori de hardware compatibil.

O altă noutate pentru utilizatorii de Android este Family Bell. Împrumutată de la dispozitivele Google Nest, aceasta permite trimiterea de mesaje care apar cu alertă de notificare pentru toți membrii familiei. Astfel, vei putea trimite rapid un mesaj important, fără să recurgi la mesaje SMS sau contactarea fiecărei persoane în parte, folosind aplicația de mesagerie preferată.

Tot la capitolul noutăți intră și un nou widget YouTube Music, care-ți permite să accesezi controalele de redare direct de pe ecranul principal al telefonului mobil. Un alt widget, Photos People & Pets, îți permite să selectezi fețele persoanelor dragi ție, inclusiv animale de companie, pozele acestora apărând apoi pe Home Screen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult