Google aduce funcţia de translator universal pe telefoanele cu Android (UPDATE)

14.01.2015
Google aduce funcţia de translator universal pe telefoanele cu Android (UPDATE)

UPDATE: Achiziţionată de către Google în primăvara anului trecut, aplicaţia WordLens pentru realitate augmentată a fost integrată cu Google Translate, oferind traducerea în timp real a inscripţiilor surprinse cu ajutorul camerei foto. În plus, noua versiune Google Translate include şi un mod de conversaţie avansat, capabil să interpreteze două limbi simultan.

Odată ce va fi disponibilă pentru instalare în magazinul Play Store, tot ce trebuie să facem pentru a folosi modul Word Lens translation este să îndreptăm camera telefonului către semne de circulaţie sau orice alt obiect pe care sunt inscripţionate cuvinte într-o limbă străină, traducerea fiind realizată instantaneu de către telefonul mobil sau tabletă.

Comparat cu aplicaţia originală Word Lens, sponsorizată cu ajutorul sistemului in-app purchases, versiunea oferită de Google Translate este complet gratuită, putând fi instalată şi folosită în voie.

Cât despre Conversation Mode, în vechea implementare mult mai lentă fiecare participant la discuţie trebuia să-şi aştepte rândul pentru a rosti cuvintele la microfon, aştepta afişarea traducerii pe ecran după care putea schimba limba folosită pentru traducere şi rosti propriul răspuns. Noua versiune elimină acest pas intermediar, fiecare participant la discuţie putând vorbi în limba nativă.


După ce Microsoft a adăugat suport pentru traducerea în timp real a convorbirilor purtate în reţeaua Skype, Google anunţă că va include o funcţie similară pe dispozitivele cu sistem Android, permiţând recunoaşterea mai multor limbi şi traducerea cuvintelor rostite în formă text.

Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţia New York Times, Google va anunţa în scurt timp o versiune actualizată a aplicaţiei Google Translate pentru Android, suportând o funcţie ce uşurează comunicarea în limbi non-native. Utilă în călătorii peste hotare, cât şi celor care doresc să înveţe o limbă străină,  noul serviciu Google va permite atât traducerea conversaţiilor verbale în formă text, cât şi a textelor în limbă străină surprinse cu ajutorul camerei foto.

Aplicaţia Google Translate este pe cale să primească o funcţie nouă

Tehnologiile pregătite pentru noua versiune Google Translate există deja în forma unei aplicaţii pentru Android, ochelarii Google Glass şi dispozitive cu sistem iOS, numită Word Lens. Dezvoltată de un mic startup numit Quest Visual, aplicaţia a fost achiziţionată de Google în luna mai 2014, urmând ca tehnologiile sale să fie asimilate în ecosistemul Google, devenind parte a serviciului Google Translate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult