Google aduce îmbunătăţiri funcţiei de navigare din aplicaţia Maps pentru Android

21.10.2015
Google aduce îmbunătăţiri funcţiei de navigare din aplicaţia Maps pentru Android

Aplicaţia Google Maps pentru Android este pe cale să devină mult mai folositoare în călătoriile spre destinaţiile de vacanţă, ajutând descoperirea benzinăriilor de pe traseu cu cele mai mici preţuri la combustibil şi alegerea rutelor ocolitoare de folosit ca alternativă la traseul principal.

Modificările îşi vor face simţită prezenţa în cursul săptămânilor viitoare, implementate printr-o actualizare adusă aplicaţiei Maps pentru Android. Astfel, utilizatorii vor putea folosi smartphone-ul cu android pentru a se informa despre preţurile practicate la benzinăriile din apropiere, respectiv cât timp ar avea de pierdut dacă se abat de la traseul obişnuit pentru o vizită la benzinăria cu preţuri mai accesibile.

Google aduce îmbunătăţiri funcţiei de navigare din aplicaţia Maps pentru Android

Atunci când timpul o permite, utilizatorii pot folosi simbolul ˝lupă„ marcat pe ecran pentru a descoperi posibile locaţii de vizitat, aflate pe traseu sau accesibile cu un mic ocol de la traseul planificat. În mod implicit sunt arătate benzinăriile, magazine alimentare şi cafenele, însă pot fi alese şi alte obiective de interes dintr-o listă extinsă, respectiv numite direct cu ajutorul funcţiei de comandă vocală.

Foarte important, selectarea locaţiilor de vizitat aflate pe rute ocolitoare nu implică ştergerea rutei de navigare deja aleasă, aplicaţia oferind indicaţii pentru revenirea la traseul principal către destinaţia dorită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult