Google aduce în browser-ul Chrome o funcție apărută mai întâi la rivalul Edge

04.07.2022
Google aduce în browser-ul Chrome o funcție apărută mai întâi la rivalul Edge

Chrome este pe cale să primească funcția de traducere selectivă a textului din paginile web, pe care rivalul Edge o suportă deja de luni bune.

Google a adus în ultimele luni mai multe îmbunătățesc care sporesc funcționalitatea serviciului său Google Translate, de care rivalul Microsoft s-a grăbit să profite adăugând în premieră o nouă opțiune pentru traducere text, disponibilă doar utilizatorilor Edge. În mod ciudat, chiar dacă ambele browsere web sunt bazate pe același motor Chromium dezvoltat de Google, Chrome a rămas în urmă cu funcționalitatea oferită.

Concret, utilizatorii Microsoft Edge pot încă de acum câteva luni să selecteze orice porțiune text dintr-o pagină web, pe care să o vadă tradusă într-o altă limbă de circulație fără ca restul paginii să fie modificată. În schimb, pentru utilizatorii Chrome există doar opțiunea Translate to.., afișată în meniul disponibil la click dreapta în pagina respectivă. Pe lângă faptul că respectiva funcție uneori nu este suportată deloc cu website-ul vizitat, de multe ori duce la rezultate nedorite, cum ar fi nefuncționarea anumitor butoane sau redarea incorectă a elementelor grafice.

Testată deocamdată cu versiunea Chrome Canary, noua funcție de traducere parțială va permite evitarea problemelor sus amintite, traducând doar porțiunile text de care ești interesat în mod direct, lăsând restul paginii neatinsă. Ca și opțiunea pentru traducere integrală, funcția de traducere selectivă va fi disponibilă cu orice limbă suportată prin serviciul Google Translate.  Vei putea schimba limba de afișare folosind meniul cu trei puncte afișat în balonul de traducere.

O funcționalitate similară a fost adăugată și serviciului Google Lens pentru Chrome, încă din luna aprilie, permițând inclusiv copierea/traducerea textului din imagini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult