Google ajustează recomandările Play Store, cu mai mult accent pe aplicații de calitate

03.11.2022
Google ajustează recomandările Play Store, cu mai mult accent pe aplicații de calitate

Google ajustează recomandările afișate în Play Store, punând mai mult accent pe calitatea aplicațiilor. Astfel, vor fi luate în considerare criterii precum designul interfeței și viteza de răspuns, precum și comentariile lăsate de alti utilizatori, reflectând aspecte precum ușurința cu care te ajută sa ajungi la rezultatul dorit.

Un alt aspect de care va fi ținut seama la stabilirea nivelului de calitate a aplicațiilor sunt bug-urile reclamate de a lungul timpului. Astfel, o aplicație cunoscută a avea multe bug-uri ar putea pierde și din vizibilitatea la căutare.

Potrivit Google, ”utilizatorii de Android se așteaptă la o experiență grozavă de la aplicațiile și jocurile pe care le descarcă, compania deține astfel să facă mai vizibile titlurile de calitate superioară, simultan reducând vizibilitatea aplicațiilor de calitate îndoielnica”, În acest mod Google speră să motiveze și dezvoltatorii de aplicații să depună mai mult efort cu îmbunătățirea aplicațiilor din portofoliu, asigurând că aplicațiile neglijate pierd în cele din urmă din utilizatori.

Potrivit Google, Pentru a fi considerată de calitate, o aplicație nu ar trebui să aibă mai mult de 1,09 % rară de apariție a crash în utilizare normală, Sau mai mult de 8 % pe un anume model de dispozitiv. Asta înseamnă că pentru a asigura că aplicațiile continuă să fie recomandate în catalogul Play Store, dezvoltatorii ar trebui să depună eforturi constante pentru corectarea bug-urilor și perfecționarea aplicațiilor respective.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult