Google anunță Android 11 pentru Android TV. Actualizările pentru televizoare vin în curând

24.09.2020
Google anunță Android 11 pentru Android TV. Actualizările pentru televizoare vin în curând

Google a lansat în urmă cu două săptămâni versiunea Android 11 pentru smartphone-urile Pixel, în timp ce companiile partenere vor începe să dezvolte și să lanseze actualizările lor personalizate pentru restul de dispozitive. Uneori uităm însă că și Android TV, versiunea de pe televizoare inteligente, este de asemenea parte a ecosistemului software de la Google. Asta probabil pentru că actualizările pentru televizoare sunt ceva mai rare. Totuși, Google a anunțat de curând și versiunea Android TV 11, care va fi lansată pe televizoarele compatibile în următoarele câteva luni.

Android 11 pentru Android TV este acum disponibil pentru partenerii care produc televizoare, urmând ca aceștia să lucreze în perioada următoare în modificarea și adaptarea sistemului de operare la dispozitivele lansate în ultimii câțiva ani.

Iată ce noutăți aduce Android TV 11

Îmbunătățiri fundamentale

  • Android TV va primi multe dintre beneficiile versiunii standard de Android pe televizoare. Cu Android 11 sunt introduce îmbunătățiri de performanță precum gestionarea mai bună a memoriei și funcții de intimitate precum permisiuni pentru o singură dată în aplicații pentru a face televizoarele să funcționeze mai repede și mai sigur.

Funcții noi pentru TV

  • Android 11 aduce suport pentru tehnologia Auto Low Latency Mode și low latency media decoding, alături de un nou framework pentru Tuner și suport pentru Media CAS, cât și extensii pentru implementarea HAL a tehnologiei HDMI CEC.
  • De asemenea, Android TV 11 primește suport îmbunătățit pentru gamepad-uri în jocuri video, opțiunea silent boot pentru actualizări de sistem, notificări atunci când televizorul este inactiv și taste programabile de „trezire” pentru producători, oferind astfel mai mult control asupra televizorului. Există și un nou framework pentru controlul sistemelor LED și microfoanelor și butoanelor de Mute, care permit integrarea de microfoane far-field, care pot prelua vocea de la distanță mai mare.

Testare mai rapidă

  • Dezvoltatorii de aplicații vor putea testa mai rapid aplicațiile pentru Android TV datorită modului „harness” în Android TV și Play Store, care rulează în emulatorul Android TV.

Acest anunț vine cu o săptămână înainte de anunțul oficial al noului dispozitiv Chromecast with Google TV, care va rula de asemenea sistemul de operare Android TV. Cel mai probabil, acesta va fi lansat cu versiunea Android 11 preinstalată.

sursa: Android Developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult