Google anunță noi funcții Android care vor fi disponibile pentru toată lumea

24.09.2021
Google anunță noi funcții Android care vor fi disponibile pentru toată lumea

Android 12 este aproape de lansare, moment ideal pentru ca Google să detalieze noile funcții Android de care toți ne vom putea bucura.

Google a pregătit îmbunătățiri pe partea de accesibilitate, Android Auto, serviciul Assistant și tastatura Gboard.

Camera Switches și Project Activate

Acestea sunt funcții Android de accesibilitate care fac posibilă controlarea telefonului folosind doar gesturi și mișcări ale feței.  Spre exemplu, vei putea folosi camera frontală ca și „comutator” pentru navigarea interfeței Android. Iar cu Project Activate ai la dispoziție o aplicație nouă prin care poți atribui acțiuni diferitelor gesturi faciale și mișcărilor ochilor.

funcții Android Camera Switches

Vei putea folosi telefonul în rol de telecomandă pentru Google TV

Când vrei să schimbi canalul sau să urmăriți altceva pe Google TV, nu va mai trebui să cauți telecomanda. Disponibilă „în următoarele câteva săptămâni”, o nouă aplicație va transforma telefoanele cu Android în telecomandă virtuală pentru Google TV. Vei putea folosi această aplicație pentru a porni televizorul și naviga în interfața Google TV. Totodată, vei putea introduce termenii de căutare și parole folosind direct tastatura telefonului.

Google Assistant va avea o mai bună integrare cu funcția Reminders

Acum vei gestiona toate alertele setate rostind comanda „Hey Google, open my reminders”. Aici vei găsi și sugestii utile pentru alertele recurente pe care le poți activa cu o atingere. Și, desigur, poți continua să folosești vocea pentru a crea și automatiza diverse activități.

Noi adiții pentru Android Auto

GameSnacks este o nouă aplicație livrată pe Android Auto, cu acces la o selecție de jocuri pe care le poți încerca direct de pe ecranul mașinii. Din motive de siguranță, această funcționalitate va fi disponibilă doar atunci când mașina este parcată.

Android Auto primește, de asemenea, suport pentru profiluri de lucru, putând detecta folosirea unui telefon Android cu dual-SIM activat. În această situație vei putea alege ce cartelă SIM să fie folosită pentru apeluri, evitând situații nedorite în care apelezi contacte de serviciu folosind numărul personal.

jocuri Android Auto

Waze pentru Android Auto este, de asemenea, actualizat „pentru a crea o experiență de navigație mai simplificată”. În versiunea actualizată, Waze rimește suport pentru touchpad, mod de noapte și asistență la selectarea benzii de circulație.

Funcția Locked Folders este disponibilă și pe telefoanele non-Pixel.

Lansat ca o exclusivitate Google Pixel, suportul Locked Folders permite definirea unui spațiu protejat cu parolă pe telefonul tău, în care poți păstra acele poze și clipuri video pe care nu ai vrea să le vadă oricine. Fișierele astfel păstrate nu apar pe Google Photos sau orice altă aplicație pentru vizualizare foto-video. Google a anunțat că suportul Locked Folders intră în arsenalul standard de funcții Android, fiind disponibil în curând pentru toți utilizatorii .

Îmbunătățiri pentru tastatura Gboard

În această toamnă, Google intenționează să introducă peste 1500 noi stickere în Emoji Kitchen.

funcții Android Gboard emoji

Google adaugă, de asemenea, câteva funcții utile pentru Gboard, cum ar fi „extrage și separă automat în mai multe opțiuni de lipire”. În plus, dacă faci o captură de ecran, tastatura Gboard va afișa o sugestie pentru inserarea acesteia în mesaj.

Nearby Share everything

Nearby Share este una dintre acele funcții care pot fi cu adevărat utile, dar Google a restricționat cu cine poți partaja fișiere și cine îți poate descoperi dispozitivul. Google confirmă că în curând vei putea alege între toată lumea, persoanele din lista contacte sau nimeni.

Nearby Share

Heads Up on Android

O altă caracteristică pe care Google a lansat-o inițial doar pentru seria Pixel, dar care va fi disponibilă acum pe mai multe dispozitive Android, este Heads Up. Scopul este de a te ajuta să nu pierzi din vedere ce se întâmplă in fața ta.
Practic, telefonul tău putea detecta când te deplasezi pe stradă și-ți va reaminti periodic să ridici privirea de pe ecran pentru a vedea ce se întâmplă în jurul tău.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult