Google cedează în fața Epic Games. Promite instalare mai simplă a magazinelor alternative pe Android

29.09.2020
Google cedează în fața Epic Games. Promite instalare mai simplă a magazinelor alternative pe Android

Pe la jumătatea lunii august, Epic Games a decis să sară peste sistemele de plată din App Store și Google Play și să ofere utilizatorilor posibilitatea de a face cumpărături în Fortnite prin intermediul unui sistem proprietar. Imediat, jocul a fost scos din respectivele magazine, iar Epic a sărit cu procese împotriva Apple și Google pentru practici monopolare. Una dintre cerințele Epic Games este posibilitatea de a permite magazine alternative pe iOS și instalarea mai facilă a acestora pe Android. Google se pare că ia deja atitudine și promite exact ceea ce a cerut Epic.

Google răspunde cerințelor Epic Games

Google a lansat Android 11 de curând pentru dispozitivele Pixel, iar câțiva parteneri abia acum pun mâna pe noul software și încep să lucreze la actualizările pentru dispozitivele proprii, însă deja Google face promisiuni în legătură cu Android 12. Următoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru mobil, programată să fie lansată în toamna anului următor, va veni cu modificări care îi va bucura pe cei de la Epic Games.

Studioul de jocuri s-a plâns despre faptul că deși pe Android poți instala magazine alternative de aplicații, procesul este foarte complicat și îi descurajează pe unii dintre utilizatori care încearcă, fiind întâmpinați cu multe avertizări.

Compania promite astfel că de la versiunea Android 12, sistemul de operare nu va mai fi atât de restrictiv atunci când utilizatorii vor încerca să instaleze alternative.

„Vom face schimbări în Android 12 (versiunea de anul viitor) pentru a face mai ușoară utilizarea altor magazine de aplicații în timp ce ne vom asigura că acest lucru nu compromite măsurile de securitate pe care Android le are. Proiectăm toate aceste lucruri acum și abia așteptăm să dezvăluim mai multe despre ele în viitor.”

Android a fost întotdeauna o platformă deschisă

De altfel, Google spune că politica sa a fost întotdeauna una deschisă:

„Android a permis întotdeauna utilizatorilor să ia aplicații din multiple magazine. De fapt, majoritatea telefoanelor cu Android sunt livrate cu măcar două magazine preinstalate, iar consumatorii pot instala alte magazine adiționale. Fiecare magazine poate decide care este modelul său de business și care sunt funcțiile oferite către clienți. Această deschidere înseamnă că dacă un dezvoltator și Google nu se înțeleg în condițiile pe care dezvoltatorul le dorește, acesta poate în continuare să își distribuie produsul pe platforma Android. Din acest motiv, Fortnite, de exemplu, este disponibil direct din magazinul Epic și din alte magazine de aplicații, inclusiv Galaxy App Store-ul Samsung.”

sursa: VentureBeat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult