Google Chrome 34 a fost lansat cu suport pentru Responsive Images şi Web Audio standardizat

09.04.2014
Google Chrome 34 a fost lansat cu suport pentru Responsive Images şi Web Audio standardizat

Cu regularitatea cu care ne-a obişnuit, browser-ul Google Chrome a fost actualizat şi a ajuns la versiunea cu numărul 34. La fel ca versiunea anterioară, noul Google Chrome 34 nu se remarcă prin noutăţi vizibile dincolo câteva ajustări ale versiunii speciale pentru interfaţa Modern UI din Windows 8 , însă repară o serie de probleme şi aduce două schimbări tehnologice interesante.

Cea mai interesantă noutate din Google Chrome 34 este implementarea suportului pentru imaginile multiple care pot fi  prezentate sub forma unei singure resurse de tip imagine. Probabil că cititorii sunt familiarizaţi cu conceputul Responsive Design, care descrie metodele tehnice şi grafice pentru crearea unor pagini Web care sunt afişate corespunzător indiferent dacă sunt încărcate de un browser pentru telefon mobil, tabletă, laptop sau televizor, iar acest mod special de adresare a imaginilor este doar un subset al acestor specificaţii.

Astfel, dezvoltatorii Web pot crea versiuni cu dimensiuni şi rezoluţii diferite pentru o imagine, paginile Web urmând să încărcare versiunea corespunzătoare lor. Astfel se fac economii de bandă şi se reduc timpii de încărcare, evitându-se totodată şi erorile de afişare care pot apărea prin redimensionarea necorespunzătoare a unor imagini.

Cea de-a doua noutate este implementarea suportului standardizat pentru API-ul Web Audio, Google conformându-se astfel specificaţiilor oficiale W3C. Dacă Google Chrome a folosit până acum un mod particular de adresare, versiunea 34 foloseşte apelurile standard şi este astfel compatibil cu implementările din Mozilla Firefox, deschizând astfel calea unei interoperabilităţi mai bune.

În final, cea de-a treia noutate este posibilitatea de importare a unui cont de utilizator restricţionat în cadrul browser-ului. La aceste trei noutăţi se adaugă îmbunătăţiri de performanţă şi repararea a 31 de breşe de securitate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News