Google Chrome va avea o nouă interfață download, cu suport pentru comenzi drag-and-drop

21.06.2022
Google Chrome va avea o nouă interfață download, cu suport pentru comenzi drag-and-drop

Curând, vei putea trage fișierele abia descărcate cu Google Chrome direct în aplicația sau folderul care te interesează, fără să-ți pese de locația reală unde au fost salvate inițial.

Google a adăugat de mult timp setarea care permite alegerea locației implicite în care să fie salvate fișierele selectate pentru descărcare. Însă aceasta este departe de a fi o soluție ideală, cei mai mulți utilizatori sfârșind cu o colecție stufoasă de fișiere, toate salvate și uitate în aceeași locație. Ei bine, această „problemă” nu va fi rezolvată cu îmbunătățirea promisă, fișierele descărcate rămânând în locația implicită (ex. folderul Download). Diferența este că acum nu va mai trebui să le încarci manual din aplicația de editare imagine, sau să le cauți în directorul unde au fost salvate pentru a le muta pe stick USB. Vei putea face toate astea trăgând pur și simplu fișierul din lista de download afișată în browser-ul web, direct peste folderul destinație sau aplicația de editare (presupunând că și aceasta suportă comenzi drag-and-drop).

Noua facilitate este inclusă într-o versiune complet refăcută a listei de download, care nu va mai apărea doar într-un tab separat, ci și ca o listă Recent Downloads accesibilă prin activarea butonului adăugat în dreapta barei de adrese. Astfel, cu doar două click-uri vei putea trage orice fișier descărcat în aplicația sau folderul dorit, fără alte bătăi de cap. Probabil că funcționalitatea adăugată pentru productivitate va fi îndeosebi apreciată de utilizatorii de PC care posedă monitoare cu diagonală mare, sau configurații multi-monitor.

Încă aflată la stadiul de testare cu ediția Chrome Canary, noua funcționalitate trebuie mai întâi activată de la secțiunea chrome://flags bifând opțiunea download-bubble.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult