Google va permite instalare Chrome OS pe laptopuri și PC-uri vechi

19.12.2020
Google va permite instalare Chrome OS pe  laptopuri și PC-uri vechi
foto: Neverware

Google va suporta oficial instalare Chrome OS pe PC-uri desktop și laptopuri vechi, cu scopul de a reda utilitatea dispozitivelor fără acces la alte sisteme de operare recente.

Inițiativa a fost luată în urmă cu 5 ani de un startup american numit Neverware, compania asistând persoane și instituții (ex. școli, companii) în convertirea vechilor PC-uri Windows și sisteme Mac în dispozitive Chromebook, punând la dispoziție propriul software CloudReady. Ideea este oferi o alternativă la sistemele de operare nesigure, de mult timp rămase fără suport tehnic din partea dezvoltatorului.

Chrome OS CloudReady
foto: Neverware

Instalare Chrome OS prin platforma CloudReady, soluție pentru companii și instituții

Primul pas a fost făcut săptămâna aceasta, Google achiziționând compania Neverware, urmând ca platforma CloudReady să fie transpusă într-o versiune oficială de Chrome OS. Mai departe, Neverware spune că utilizatorii existenți vor putea face upgrade fără probleme la software-ul actualizat și susținut mai departe de Google. Deocamdată, nu există niciun plan de modificare a tarifelor practicate de Neverware, iar Google va onora orice licență actuală și în anii ce vor urma.

Faptul că sistemul CloudReady este acum acceptat și suportat oficial de Google deschide accesul pentru instalarea de aplicații Android pe dispozitivele CloudReady. Odată cu această achiziție, suportul pentru aplicațiile Android devine mult mai probabil. Asistența directă de la Google va face, de asemenea, software-ul mai atrăgător pentru școli și companii, suportul tehnic venind acum direct de la dezvoltatorul Chrome OS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult