Google sporește securitatea parolelor Chrome și managementul acestora

23.01.2021
Google sporește securitatea parolelor Chrome și managementul acestora

Managerul integrat de parole din browser-ul Chrome a primit îmbunătățiri notabile începând cu versiunea Chrome 88, Google oferind mai bună protecție pentru conturile online și aplicațiile web care se bazează pe acesta.

Deși aplicațiile și extensiile de tip Password Manager continuă să existe, funcționalitatea este prezentă de ceva timp în majoritatea browsere-lor web și este tot mai bine implementată, nivelul de securitate oferit rivalizând soluțiile disponibile contracost.

Începând cu versiunea Chrome 88, totuși, Google a adăugat funcții suplimentare pentru gestionarea colecției de parole, informând utilizatorii dacă nu aplică cele mai bune practici de securitate.

Google și-a îmbunătățit în permanență managerul de parole încorporat cu câteva funcții greu de găsit la produsele competitoare. Cea mai importantă este, probabil, abilitatea browser-ului Chrome de a detecta dacă combinația de user/parolă folosită se regăsește pe lista breșelor de securitate cunoscute, fiind potențial compromisă. Dacă este cazul, Google îți solicită schimbarea preventivă a parolei folosite.

Google Chrome

Versiunea Chrome 88, permite utilizatorilor și să verifice nivelul de siguranță oferit de parolele folosite. Adesea, folosim parole ușor de reținut, dar și ușor de ghicit de un eventual hacker sau algoritm creat pentru „recoltarea” conturilor de utilizator slab protejate.

Mai ales dacă ai zeci de astfel de parole ușor de compromis, memorate în browser-ul web, alertele primite pot fi deosebit de utile pentru corectarea situației. În mod normal, remedierea acestor probleme poate fi un efort prea mare pentru utilizatorii neexperimentați, rezultatul fiind în mod invariabil ignorarea problemei. Acum veți putea să vă editați parolele într-un singur loc, fără a fi nevoie să faceți salturi înainte și înapoi între paginile de setări.

Google distribuie deja versiunea Chrome 88, instalarea putând fi declanșată cu o simplă vizită la secțiunea Help – About Google Chrome a meniului principal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult