Google Chrome se îmbogăţeşte cu control de la distanţă pentru desktop

30.10.2012
Google Chrome se îmbogăţeşte cu control de la distanţă pentru desktop

Transformarea browser-ului Chrome într-un mediu din ce în ce mai complex pentru rularea unor aplicaţii a atins astăzi un nou stadiu, Google anunţând lansarea oficială a extensiei Chrome Remote Desktop.

Un produs software pentru controlul de la distanţă a calculatoarelor care rulează Chrome, noua extensie produsă de Google oferă atât partea de client cât şi cea de server într-un pachet cu o dimensiune de circa 21MB. După instalarea locală, extensia va permite fie controlul ocazional, caz în care cel care cere asistenţă Remote Desktop va trebui să comunice un cod gnerat în mod automat, fie controlul permanent, caz în care utilizatorul va trebui să mai accepte instalarea unui modul adiţional şi să seteze o parolă. Instalarea este extrem de simplă, parola de administrare fiind singura setare pe care utilizatorul trebuie să o facă.

Un client Remote Desktop direct în browser

Disponibil pe platformele Windows (Vista sau superior), OS X (10.6 sau superior) şi Linux, Google Remote Desktop este o alternativă simplă şi gratuită la produse precum TeamViewer sau LogMeIn. Posibilitatea rulării locale a unui server permanent nu este însă disponibilă în acest moment utilizatorilor de Linux.

Control de la distanţă pentru oricine

Aplicaţia ne-a făcut o primă impresie favorabilă, viteza şi calitatea afişării fiind bune în cazul utilizării unei conexiuni rapide cu latenţă mică. Pe lângă interacţiunea de la distantă cu desktop-ul şi fişierele, aplicaţia mai oferă redirecţionare audio (doar pentru Windows) şi trimiterea de combinaţii speciale de taste. Din cauza extensiilor speciale necesare pentru funcţionare, noul produs Google nu este compatibil în acest moment cu terminalele mobile, dar sperăm că viitoarele versiuni Chrome pentru Android şi iOS vor avea suport nativ.

Download oficial

Urmărește Go4IT.ro pe Google News