Google Chrome va avea o nouă scurtătură foarte convenabilă pentru închiderea tab-urilor

24.02.2023
Google Chrome va avea o nouă scurtătură foarte convenabilă pentru închiderea tab-urilor

Pregătită la solicitările utilizatorilor de PC, noua scurtătură Chrome permite închiderea tab-urilor folosind o comandă foarte asemănătoare celei folosite deja pentru deschiderea acestora.

Venind ca o întoarcere la noțiunea de viteză și eficiență a browser-ului Chrome, Google ia în considerare noi comenzi rapide pentru accelerarea operațiunilor uzuale. cum ar fi închiderea și deschiderea tab-urilor web.

Până acum, deschiderea unui nou tab se făcea prin folosirea simbolului (+) afișat în treapta tab-ului activ. Nici o problema până aici, însă închiderea tab-urilor active se putea face doar prin clic-dreapta,, urmat de selectarea opțiunilor ” închidere tab-uri din dreapta” și ”închidere alte tab-uri”. Opțiunile erau afișate convenabil, lângă scurtătura CTRL-W folosită pentru închiderea tab-ului curent.

Concret, noua opțiune pentru închiderea tab-urilor va fi la fel de accesibilă ca și comanda pentru deschiderea acestora, paginile web urmând a fi închise cu dublu-click aplicat etichetei din bara de tab-uri. Interesant este că sugestia a apărut mai întâi la adresa Microsoft Edge, încă din anul 2020, dezvoltatorul Windows întârziind cu aplicarea acestor modificări.

Interesant este că unii utilizatori au susținut că această funcție le-ar putea distruge experiența de navigare pe web, deoarece crește riscul de a închide o filă accidental.

Nici Google Chrome, nici Microsoft Edge nu au primit încă o astfel de caracteristică, dar Google pare mai înclinat să aducă funcția în browserul său. Între timp, utilizatorii care doresc să testeze noua scurtătură pot instala o extensie Chrome numită „Double Click Closes Tab”. Scurtătura poate fi chiar personalizată, adăugând tasta shift în combinație cu comanda dublu-click.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult