Microsoft Edge va permite afișarea simultană a două tab-uri web în aceeași fereastră de aplicație

26.01.2023
Microsoft Edge va permite afișarea simultană a două tab-uri web în aceeași fereastră de aplicație

Microsoft Edge ar putea câștiga un atu important în fața rivalului Chrome, utilizatorii primind opțiunea de a vizualiza simultan două tab-uri web în aceeași fereastră de aplicație.

Deși aproape orice laptop sau PC de generație recentă este echipat cu ecran wide, majoritatea paginilor web încă sunt optimizate mai degrabă pentru derularea pe verticală, limitând cantitatea de informație repartizată pe orizontală. Exceptând încercări nu foarte reușite de pentru modernizarea site-urilor prin trecerea la așa numitul Responsive Design, dezvoltatorii principalelor browsere web nu s-au grăbit să valorifice în mod concret spațiul de afișare nefolosit. Astfel, utilizatorii care doresc să folosească mai eficient spațiul disponibil pe ecran sunt nevoiți să deschidă browserul web în ferestre multiple, proporțional cu numărul de tab-uri pe care doresc să le vadă simultan.

Testată deocamdată cu ediția Canary a Microsoft Edge, funcția activată prin bifarea unui parametru experimental adaugă în dreapta barei de adrese un nou buton Split View.

Așa cum spune și numele, modul Split View permite vizualizarea a două tab-uri în spațiul aceleiași ferestre Edge. Interesant este că lista de tab-uri rămâne una singură, paginile selectate pentru afișare Split View fiind grupate într-un singur tab. Poți crea mai multe grupuri de tab-uri, un singur click aducând în față grupuri de pagini web pe care le poți compara sau folosi împreună.

Deși alternative precum Vivaldi permit gruparea a până la patru tab-uri și chiar ajustarea spațiului alocat pentru fiecare pagină web, Microsoft deocamdată limitează opțiunea Split View la două pagini web și afișare simetrică. Desigur, asta nu te împiedică să deschizi două ferestre Edge, fiecare cu afișare în modul Split.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult