Google Docs va putea fi folosit şi offline

Google Docs va putea fi folosit şi offline

Pentru cei care nu au prins încă gustul aplicaţiilor online, Google Docs este una dintre cele mai populare suite office online. Aceasta include un procesor de text, un modul de calcul tabelar şi unul de prezentări tip Power Point. În viitorul apropiat, Google Docs va putea fi accesat şi utilizat chiar şi când nu-ţi merge Internetul.

Noua funcţie de editare offline a documentelor va fi posibilă graţie unei extensii numite Google Gears. Procesul este simplu. Google Docs va sincroniza documentele pe care le conţine astfel încât fiecare dintre acestea va avea o copie salvată pe calculatorul utilizatorului. Google Docs va putea fi utilizat şi când nu este prezentă o conexiune la Internet, însă modificările făcute în documente vor fi salvate pe harddisk-ul utilizatorului. În momentul în care conexiunea la Internet va fi restabilită, se va realiza sincronizarea în sens invers: modificările realizate offline vor fi salvate şi pe serverele Google.

Cei de la Google au anunţat că vor începe implementarea noii facilităţi în cursul săptămânilor următoare. Programul care stă la baza utilizării offline a Google Docs, Google Gears, a fost deja implementat în aplicaţia Google Reader şi în alte servicii online ale altor companii (Google Gears este open source).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News