Google pregătește Drive for desktop, înlocuitor Backup and Sync

05.02.2021
Google pregătește Drive for desktop, înlocuitor Backup and Sync

Google Drive va avea aplicație dedicată pentru desktop, Google abandonând soluția nu tocmai reușită, Backup and Sync.

Google pregătește un client desktop unificat, dedicat sincronizării conturilor Google Drive pe PC-urile Windows și macOS. În prezent, există două astfel de aplicații de sincronizare. Google Drive File Stream pentru companii și Google Backup and Sync, pentru consumatorii de rând. Asta se va schimba în următoarele luni, Google înlocuind ambele aplicații cu o soluție unificată – Google Drive for Desktop.

google drive

”Unii dintre clienții noștri Google Workspace au implementat ambele soluții de sincronizare, care pot fi confuze pentru utilizatorii finali și o provocare pentru gestionarea departamentelor IT. Pentru a aborda acest lucru, intenționăm să unificăm acești clienți de sincronizare mai târziu în 2021, aducând cele mai utilizate funcții atât din Drive File Stream, cât și din Backup și Sync tuturor utilizatorilor noștri.”

Deocamdată, nu se vor schimba prea multe în administrarea conturilor Google Drive. În primă fază, Google va redenumi aplicația Drive File Stream în Google Drive for desktop, schimbarea fiind operată începând cu versiunea 45 a aplicației. În lunile următoare, Google va migra unele funcții Backup and Sync în noua aplicație Google Drive. Odată ce ambele aplicații vor dispune de funcționalitate echivalentă, aplicația Backup and Sync va fi trasă pe linie moartă, utilizatorii rămași fiind îndrumați la noua soluție Google Drive. Deocamdată, cei care dețin conturi Google Drive pentru uz personal nu au nimic de făcut, notificarea pentru trecerea la noua aplicație urmând să apară mai târziu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult