Google va lansa Drive for desktop. Actuala soluție Backup and Sync nu va mai funcționa

17.07.2021
Google va lansa Drive for desktop. Actuala soluție Backup and Sync nu va mai funcționa

Google Drive va avea  din această toamnă o aplicație dedicată pentru desktop care sincronizează atât fișiere, cât și pozele din albumele Google Photos. Astfel, Google retrage soluția nu tocmai reușită, Backup and Sync.

Google pregătește un client desktop unificat, dedicat sincronizării conturilor pe PC-urile Windows și macOS. În prezent, există două astfel de aplicații de sincronizare. Google Drive File Stream pentru companii și Google Backup and Sync, pentru consumatorii de rând. Asta se va schimba în următoarele luni, Google înlocuind ambele aplicații cu o soluție unificată – Google Drive for Desktop.

”Unii dintre clienții noștri Google Workspace au implementat ambele soluții de sincronizare, care pot fi confuze pentru utilizatorii finali și o provocare pentru gestionarea departamentelor IT. Pentru a aborda acest lucru, intenționăm să unificăm acești clienți de sincronizare mai târziu în 2021, aducând cele mai utilizate funcții atât din Drive File Stream, cât și din Backup și Sync tuturor utilizatorilor noștri.”

Cert este că nu se vor schimba prea multe în administrarea conturilor . În primă fază, Google va redenumi aplicația Drive File Stream în Google Drive for desktop, schimbarea fiind operată începând cu versiunea 45 a aplicației. Ulterior, Google va migra unele funcții Backup and Sync către noua aplicație. Odată ce ambele aplicații vor dispune de funcționalitate echivalentă, aplicația Backup and Sync va fi trasă pe linie moartă, utilizatorii rămași fiind îndrumați la noua soluție Google Drive. Cei care dețin conturi Google Drive pentru uz personal nu au nimic de făcut, notificarea pentru trecerea la noua aplicație urmând să apară mai târziu.

Între timp, noua aplicație a început să apară pentru o parte dintre utilizatori,  posesori de platforme Windows și Mac OS, Google optând pentru o tranziție graduală, spre a evita eventuale probleme de compatibilitate. Pentru restul, procesul de migrare la noua aplicație ar trebui să se încheie cel târziu în luna septembrie, cei care nu instalează aplicația noua aplicație riscând să fie lăsați cu opțiunea pentru sincronizare automată a datelor cu spațiul cloud, dezactivată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult