Microsoft Authenticator va putea autocompleta parole și pe smartphone

16.12.2020
Microsoft Authenticator va putea autocompleta parole și pe smartphone

Microsoft Authenticator primește suport pentru salvarea și autocompletarea parolelor pe mobil, funcținalitatea fiind disponibilă si din browserul web prin instalarea unei extensii.

Până acum, Microsoft Authenticator a funcționat doar ca generator de coduri pentru serviciile care suportă autentificare în doi pași. Însă cu îmbunătățirile pregătite de Microsoft, aplicația va permite inclusiv salvarea și auto-completarea parolelor în aplicațiile de mobil.

Alternativă pentru funcționalitatea similară oferită de Google, managerul de parole este în special folositor companiilor și utilizatorilor care folosesc aplicații și servicii din ecosistemul Microsoft, parolele memorate fiind atașate conturilor Microsoft și sincronizate cu serverele companiei.

Din aceleași considerente, utilizatorii G-Suite (redenumit Google Workspace) pot folosi în continuare managerul de parole pus la dispoziție de Google, pentru a nu împărți date esențiale între platforme diferite.

Cât despre utilizatorii Chrome sau Edge, aceștia vor putea folosi managerul de parole instalând extensia Microsoft Autofill. Spre exemplu, ai putea prefera această variantă dacă vrei să ai sincronizate conturile salvate în alte aplicații/servicii Microsoft (ex. Outlook, Hotmail), sau dacă vrei să comuți între browserul Chrome și Edge fără să pierzi evidența parolelor.

Noua funcționalitate este disponibilă deja în versiune preview, putând fi accesată dacă instalezi cea mai recentă versiune Microsoft Authenticator pentru iOS sau Android. Trebuie să deschizi aplicația și să activezi noul tab Passwords cu o vizită în meniul Settings>Beta

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult