Google echipează browserul Chrome cu propriul motor antivirus

17.10.2017
Google echipează browserul Chrome cu propriul motor antivirus

Ieşit tot mai şifonat din testele de securitate, web browserul Chrome pentru Windows este pe cale să primească un upgrade important, Google adăugând un motor antivirus cu funcţii de bază, menit să vegheze asupra bunei funcţionări a aplicaţiei.

Cu acest upgrade Google Chrome va putea detecta schimbarea motorului de căutare implicit şi modificarea neautorizată a setărilor, oferind restabilirea automată a setărilor. Astfel, sunt evitate situaţii în care instalarea unei extensii abuzive duce la direcţionarea utilizatorilor către website-uri care distribuie reclame agresive şi promovează instalarea de alte extenţii sau software infectat.

În plus, utilitarul Chrome Cleanup tool a fost reproiectat, devenind mai uşor de folosit şi capabil să cureţe automat elemente software infectate. Însă trebuie ştiut că funcţionalitatea asigurată cu ajutorul tehnologiilor antivirus furnizate de ESET este limitată la colecţia de extensii, asigurând eliminarea componentelor care încalcă regulile Google pentru validarea extensiilor Chrome.

Prin schimbările pregătite, Google speră să dea un plus de siguranţă utilizatorilor Chrome, asigurând o minimă protecţie în faţa ameninţărilor care vizează web browserul în mod direct. Totuşi, pentru a beneficia de protecţie antivirus la nivelul întregului sistem de operare, folosirea unei soluţii antivirus dedicată rămâne necesară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult