Google for Android 39 aduce taburi colorate şi un mic joc offline

14.11.2014
Google for Android 39 aduce taburi colorate şi un mic joc offline

Google îşi pregăteşte utilizatorii de trecerea la Android 5.0, însă schimbările pot fi văzute şi pe versiuni mai vechi ale sistemului de operare. Deja multe dintre aplicaţiile şi serviciile companiei au primit noul Material Design, iar Chrome nu a fost ocolit de actualizare. Cu toate acestea, browserul pentru Android primeşte un nou update dedicat noului Lollipop.

Diferenţele între versiunile 38 şi 39 sunt minore, fiind dedicate în special integrării cu funcţiile noi din Android 5.0. Cea mai evidentă schimbare este adoptarea barelor colorate în partea de sus a ecranului pe site-urile care adaugă un tag HTML special în header. Această funcţie era prezentă până acum doar în varianta beta şi probabil că modificarea sursei site-ului nu va fi acceptată de prea multe site-uri. De asemenea, culorile apar numai atunci când tab-urile sunt afişate în app switcher individual.

Tot la capitolul diferenţe cosmetice, atunci când închizi un tab, pe dispozitivele fără Android 5.0, mesajul de „undo” apare acum în partea de jos a ecranului pe o căsuţă de dialog mai pătrăţoasă. În cazul în care nu aveţi o conexiune la internet, Chrome include acum şi un mic joc pentru a face aşteptarea revenirii conexiunii mai suportabilă. Faimosul dinozaur care anunţă lipsa internetului poate fi ghidat printr-un deşert, scopul jocului fiind evitarea cactuşilor. Nu este o funcţie foarte importantă, însă poate elimina puţin din stresul cauzat de întreruperea conexiunii.

Chrome for Android 39 este acum disponibil pentru download în format .apk. Cei care nu doresc să instaleze manual acest update, pot să aştepte până când va ajunge şi pe Google Play Store în zilele ce urmează. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult