Google îmbunătățește funcția zoom din versiunea Chrome pentru mobil

27.02.2023
Google îmbunătățește funcția zoom din versiunea Chrome pentru mobil

Google țintește să îmbunătățească experiența de navigare Chrome adăugând în aplicația pentru mobil o versiune îmbunătățită a funcției zoom.

Frecvent accesată pentru a îmbunătăți lizibilitatea paginilor web predate pe ecranul telefonului mobil, funcția zoom permite mărirea elementelor text, imagini, clipuri video și butoane interactive fără a strica formatarea paginii. În forma îmbunătățită, funcția zoom va putea mări imaginea cu până la 300%, față de 200%, cât este posibil în prezent.

Aparent, inginerii Google au ajuns la concluzia că actuala limită este insuficientă pentru nevoile anumitor persoane cu deficiențe de vedere.

Important de știut pentru utilizatorii Chrome, funcția zoom poate fi ajustată și ad-hoc, folosind comenzi „pinch” cu două degete pe interfața ecranului touch, sau doar pentru mărirea textului din pagină, ajustând slider-ul Text Scaling prezent în meniul Settings > Accessibility. La a doua variantă, dimensiunea imaginilor și formatarea paginii nu este afectată.

Aflat la stadiul de testare, suportul pentru scalarea textului până la 300% din mărimea normală poate fi accesat doar din versiunea Chrome beta.

Tot la capitolul îmbunătăți, Google testează și o nouă scurtătură pentru închiderea tab-urilor Chrome, folosind o comandă foarte asemănătoare celei folosite pentru deschiderea acestora.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult