Google încurajează utilizatorii de Windows 7 să treacă la Windows 10

08.03.2019
Google încurajează utilizatorii de Windows 7 să treacă la Windows 10

Până de curând, Microsoft făcea tot ceea ce îi stătea în putinţă pentru a convinge utilizatorii să treacă de la versiuni mai vechi de Windows, precum Windows 7 sau 8 la sistemul de operare din prezent, Windows 10. Acum, până şi Google începe să încurajeze utilizatorii să facă trecerea, întrucât vechiul sistem de operare nu mai este bine securizat, întrucât nu mai primeşte actualizări, compania identificând un bug major care poate compromite un sistem în anumite situaţii.

Google are un program de identificare şi raportare a problemelor software din alte platforme, iar noul bug din Windows 7 referitor la fişierul win32k.sys a fost identificat pe 27 februarie, moment în care Microsoft a primit o notificare oficială. Acum, la mai bine de o săptămână de la acest eveniment, regulamentul Google referitor la astfel de probleme spune că trebuie să anunţe şi publicul despre existenţa bug-ului.

Compania a descoperit bug-ul pentru că acesta putea fi folosit alături de o vulnerabilitate din Chrome, pe care a rezolvat-o încă de pe 1 martie, când a lansat versiunea 72.0.3626.121 a browser-ului. Cei care sunt încă pe Windows 7 sunt încurajaţi să verifice dacă browser-ul Chrome este actualizat la această versiune şi dacă nu este să facă actualizarea manual. Se pare că această vulnerabilitate afectează doar versiunile pe 32 de biţi de Windows 7, deci cei care folosesc versiunea pe 64 de biţi ar trebui să nu fie afectaţi.

Totuşi, Google recomandă actualizarea la Windows 10 a tuturor utilizatorilor de Windows 7, întrucât este o platformă care nu mai beneficiază de suport oficial din partea Microsoft. Aceasta ar putea avea multe alte astfel de bug-uri pe care încă nu le-a descoperit nimeni, însă care în mâinile unor utilizatori cu intenţii nu tocmai bune, ar putea oferi acces la datele personale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult