Google interzice extensiile pentru browser-ul Chrome care minează monede virtuale

03.04.2018
Google interzice extensiile pentru browser-ul Chrome care minează monede virtuale

Google a anunţat, pe blogul Chromium, că va interzice toate extensiile pentru browserul Chrome care minează monede virtuale. Astfel, începând de acum nu va mai accepta astfel de aplicaţii, iar cele existente vor fi şterse la sfârşitul lunii iunie.

 

De exemplu, s-a descoperit recent faptul că o extensie populară pentru Chrome, SafeBrowse, mina monede virtuale cu ajutorul PC-urilor a peste 140.000 de utilizatori, fără ca aceştia să ştie.

 

Compania a luat decizia după ce numărul acestor extensii a crescut accelerat. Aplicaţiile care folosesc tehnologia blockchain în alte scopuri vor fi permise în continuare. 

 

 

Mai mult, începând cu luna iunie a acestui an reclamele la criptomonede, oferte iniţiale de monede şi portofele vor fi interzise de Google, pentru a preveni înşelătoriile. În luna ianuarie 2018, Facebook a luat aceeaşi măsură. Alte companii care au anunţat decizii similare sunt LinkedIn, Twitter şi Snap.

În ultimele şase luni, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează monedă virtuală în România s-a triplat, de la 8% în perioada aprilie – septembrie 2017 la 24% în luna februarie, în timp ce atacurile ransomware au înregistrat o uşoară scădere, de două procente, informează Bitdefender.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult