Google Maps pentru Android şi iOS, actualizat cu interfaţă şi opţiuni noi

Google Maps pentru Android şi iOS, actualizat cu interfaţă şi opţiuni noi

Acum două luni, în cadrul conferinţei sale anuale dedicate dezvoltatorilor, Google a anunţat că aplicaţiile Google Maps pentru platformele mobile vor primi actualizări semnificative de interfaţă. Compania a lansat astăzi versiunea pentru platforma Android, însă aceasta, pe lângă schimbările binevenite, elimină şi unele opţiuni îndrăgite.

Noua versiune pentru Android foloseşte interfaţa plată, inspirată de Google Now, de care utilizatorii de telefoane iPhone se bucura de ceva vreme. Disponibilă pe terminalele Android 4.0.3 sau mai noi, noul Google Maps oferă o interfaţă full screen mai simplă, care ascunde meniurile în spatele unui mic buton şi lasă restul spaţiului pentru afişarea hărţii şi a căsuţei pentru căutare.

Printre funcţiile noi implementate se numără posibilitatea semnalării incidentelor rutiere şi recalcularea rutelor în funcţie de acestea, ambele beneficiind de tehnologia achiziţionată odată cu Waze. Pe lângă interfaţa mai bine optimizată pentru tablete, utilizatorii Android se vor bucura şi de alte detalii cosmetice mărunte, cum ar fi afişarea notelor în locul steluţelor pentru locurile de interes sau afişarea punctelor de interes imediat ce apăsăm în caseta pentru căutare.

Din păcate, odată cu această nouă versiune, au dispărut o serie de opţiuni vechi. Latitude şi My Maps nu mai sunt integrate în cadrul aplicaţiei, iar posibilitatea de salvare offline a hărţilor a fost înlocuită cu o opţiune de caching, care poate fi apelată prin tastarea cuvintelor OK Maps în cadrul casetei de căutare.

Utilizatorii iOS nu vor fi lăsaţi în urmă, actualizarea pentru platforma iOS urmând să fie disponibilă în curând în App Store. Aceştia vor primi şi ei noile facilităţi şi, în sfârşit, şi compatibilitatea cu tabletele iPad.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News