Aplicaţia Google Maps, disponibilă pentru telefoane iPhone cu iOS 6

Aplicaţia Google Maps, disponibilă pentru telefoane iPhone cu iOS 6

Google Maps a părăsit scena în mod abrupt, odată cu lansarea sistemului iOS 6 şi telefoanele din seria iPhone 5, serviciul de hărţi oferit de gigantul motoarelor de căutare fiind înlocuit cu o alternativă dezvoltată chiar de Apple. Problemele acesteia le ştim deja foarte bine, aşa că vestea lansării unei aplicaţi Google Maps pentru iOS 6 nu poate decât să ne bucure.

Google Maps - Turn-by-Turn Navigation Google Maps - funcţia Local Search

Aflată în lucru de ceva timp, aplicaţia Google Maps pentru telefoane Apple este disponibilă spre download gratuit în App Store, oferind o alternativă mai bună nu doar pentru soluţia Apple Maps, ci şi vechea aplicaţie Maps pentru dispozitive iOS 5.

Din lista noutăţilor oferite merită menţionat suportul pentru ghidare vocală în sistem turn-by-turn, nou introdus faţă de ultima versiune Google Maps pentru iOS. Avem suport pentru căutări localizate, legate de informaţii pentru obiective de interes aflate în apropiere, mod Street View pentru orientare şi explorarea străzilor din marile oraşe, dar şi un sistem de informare pentru cei care folosesc mijloace de transport în comun.

Google Maps - informaţii despre trafic şi mijloace de transport in comun Google Maps pentru iOS 6 - modul Street View

Din păcate în versiunea actuală aplicaţia Google Maps pentru iOS 6 este compatibilă doar cu telefoane iPhone, varianta optimizată pentru tablete iPad urmând să fie lansată la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult