Google Maps pentru iOS primeşte mod nocturn

Google Maps pentru iOS primeşte mod nocturn

Cea mai recentă versiune de Google Maps pentru iOS doreşte să îmbunătăţească experienţa de utilizare integrând câteva funcţii noi foarte utile. Desigur, actualizarea aduce de la sine şi reparaţii ale problemelor în situaţiile în care erau necesare, însă atracţia principală este implementarea unui nou „mod nocturn”, care să limiteze orbirea temporară a utilizatorului atunci când este pornită aplicaţia.

Google a adăugat interfaţa Material Design în toate serviciile sale de pe toate platformele. Acest lucru a însemnat culori deschise şi elemente vizuale plate, albul fiind predominant. Atunci când porneşti o aplicaţie precum Maps în întuneric, ecranul alb poate să orbească utilizatorul pentru câteva momente, iar Google doreşte să limiteze acest disconfort. Astfel, noul mod de noapte se activează automat în funcţie de oră şi afişează culori mai închise.

Printre noutăţi se regăsesc titluri pentru locurile de pe hartă salvate şi editarea descrierii imaginilor pe care utilizatorul le-a adăugat pe Maps. Actualizarea este deja disponibilă pe AppStore, iar cei care au activat update-urile gratuite ar putea avea deja noua versiune instalată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult