Google modifică panoul Security & Privacy pentru a lista toate setările relevante într-un singur loc

15.10.2022
Google modifică panoul Security & Privacy pentru a lista toate setările relevante într-un singur loc

Lansarea Pixel 7 vine cu modificări importante pentru toți utilizatorii de Android, Google dând curs solicitărilor primite de la utilizatorii care au criticat ani de-a rândul modul în care setări foarte importate, relevante pentru gestionarea datelor personale și protejarea datelor personale, erau făcute „pierdute” prin multiple ecrane de configurare.

Noul panou de securitate și confidențialitate unificat vine să scutească utilizatorii de salturi multiple și deseori confuze între meniuri de configurare. De acum, opțiunile de securitate și confidențialitate vor apărea într-un singur panou. Securitatea aplicațiilor, setările ”Find my device”, actualizările de securitate, blocarea dispozitivului, actualizările Google Play și multe altele vor apărea într-un singur panou Security & Privacy.

Pornind cu secțiunea introductivă, vi putea vedea o prezentare generală a stării de securitate a dispozitivului și chiar iniția o scanare rapidă pentru a vedea dacă totul funcționează corect. Există, de asemenea, câteva carduri care pot avertiza despre potențiale pericole asociate unei anume aplicații instalată pe dispozitiv, complet cu setarea relevantă pentru dezinstalarea acesteia.

Potrivit Google, noul panou de confidențialitate și securitate se îndreaptă va fi disponibil mai întâi pe telefoanele Pixel, urmând a fi activat și pentru restul utilizatorilor de Android. Ce-i drept, Google nu a comunicat o dată de lansare, noua interfață apărând doar în ediția Android 13 QPR Beta 2, oferită pentru testare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult