Google Now on Tap devine translator universal pe Android

08.07.2016
Google Now on Tap devine translator universal pe Android

Google Now on Tap este o funcţie din Android 6.0 Marshmallow care nu a primit foarte multă atenţie de la momentul apariţiei şi până în prezent. Cel mai recent update al său va încuraja cu siguranţă utilizarea, aceasta devenind un translator universal pentru orice tip de conţinut afişat pe ecran. Acest lucru va limita traducerea manuală a cuvintelor, frazelor sau site-urilor folosind Google Translate, fiind accesibil oricând cu o simplă apăsare de buton.

Desigur, pentru a folosi Google Now on Tap este necesar un smartphone echipat cu Android Marshmallow. Acesta trebuie să ruleze pe un launcher care beneficiază de scurtătura pentru această funcţie, care este activată apăsând lung pe butonul „home”. Noua versiune de Google Now on Tap va scana întregul conţinut afişat pe ecran şi va oferi posibilitatea de a traduce tot textul în cazul în care limba detectată nu este aceeaşi cu limba implicită a dispozitivului. Fie că este vorba despre articole, comentarii sau alte materiale, acestea vor fi afişate în limba nativă a utilizatorului, în cazul în care acesta îşi doreşte acest lucru.

Alături de posibilitatea de a traduce, Google Now on Tap a primit şi noua funcţionalitate „Discover”. Aceasta scanează subiectele din conţinutul afişat şi caută articole şi alte tipuri de materiale similare. De asemenea, codurile QR şi codurile de bare pot fi acum scanate prin această funcţie, înlăturând nevoia de a descărca aplicaţii dedicate pentru acestea. Tot ce trebuie să faci este să porneşti camera şi să apeşi lung pe butonul home. 

Citeşte şi Google Translate a primit suport pentru 13 noi limbi. Serviciul acoperă acum 99% din populaţia online

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult