Google oferă actualizare la versiunea Android 4.4.4 pentru tablete şi telefoane Nexus

20.06.2014
Google oferă actualizare la versiunea Android 4.4.4 pentru tablete şi telefoane Nexus

Deşi actualizarea pentru Android 4.4.3 a fost doar recent oferită dispozitivelor Nexus, o breşă de securitate recent descoperită impune livrarea urgentă a unui update, purtândă numărul de versiune Android 4.4.4.

De altfel, potrivit istoricului publicat pe site-ul operatorului de telefonie Sprint, noul update vizează o singură breşă de securitate evidenţiată în protocolul Open SSL. Similar breşei Heartblead, amplu mediatizată în presa internaţională, bug-ul OpenSSL poate fi exploatat de hackeri pentru a mijloci comunicaţiile securizate realizate între utilizatori şi website-uri legitime, sustrăgând informaţii confidenţiale.

Google oferă actualizare la versiunea Android 4.4.4 pentru tablete şi telefoane Nexus

Momentan, Google furnizează actualizări OTA pentru versiunea Android 4.4.4 doar utilizatorilor de telefoane Nexus 5, urmând ca oferta să fie extinsă şi dispozitivelor din seriile Nexus 4, 5, 7 şi 10 în zilele următoare. Alternativ, cei care nu doresc să mai aştepte pot descărca kit-urile factory image puse la dispoziţie în secţiunea rezervată dezvoltatorilor. Trebuie ştiut că alegerea acestei variante pentru actualizarea tabletei sau telefonului mobil presupune resetarea dispozitivului la setările de fabrică, pierzând datele stocate în memorie şi aplicaţiile instalate separat.

Aparent, noua versiune de Android este compatibilă cu utilitarul Towelroot, dispozitivele deblocate folosind procedeul Android Root păstrând modificările făcute înainte de update.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult