Google Play Store va primi Instant Apps, o metodă rapidă de a folosi aplicaţii fără a le descărca

19.05.2016
Google Play Store va primi Instant Apps, o metodă rapidă de a folosi aplicaţii fără a le descărca

Una dintre cele mai interesante noutăţi prezentate în cadrul Google I/O 16 a fost Instant Apps, o nouă metodă de a testa aplicaţiile din Google Play Store înainte de a le descărca local. Compania plănuieşte să implementeze această funcţie pe toate dispozitivele disponibile în acest moment, fiind compatibilă cu multe versiuni de Android, mai vechi sau mai noi. Desigur, există câteva limitări, una dintre cele mai importante fiind mărimea fişierelor accesate.

Fiecare aplicaţie cu suport pentru Instant Apps va primi în pagina de pe Play Store un nou link. Acesta va deschide aproape instant (după cum sugerează şi numele) o versiune mai mică a aplicaţiei care demonstrează funcţionalitatea acesteia. În cazul în care utilizatorul este mulţumit cu experienţa oferită, acesta o poate descărca pe dispozitiv în mod obişnuit. Google încearcă să încurajeze producătorii de aplicaţii să folosească Instant Apps pentru aplicaţiile cu timp de utilizare scurt, precum plata unui serviciu local, comandarea unui produs dintr-un magazin online şi alte astfel de situaţii.

Accesarea apicaţiilor instante foloseşte trafic de internet, însă Google limitează mărimea acestor pachete la 4 MB. Acest lucru sugerează că aplicaţiile instante nu vor fi foarte complexe şi nici nu vor veni cu interfeţe foarte încărcate, sau vor fi în mare parte bazate pe cod HTML şi resurse stocate pe serverele proprii.

Pentru demonstraţie, Google a folosit un telefon echipat cu Android 4.4 KitKat, însă Instant Apps vor putea rula pe orice dispozitiv echipat cu Android 4.3 sau mai nou. 

Citeşte şi Fără meniu App Drawer în următoarea versiune de Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult