Google pregătește funcția Dashcam, transformând telefoanele Pixel în camere auto DVR

18.05.2023
Google pregătește funcția Dashcam, transformând telefoanele Pixel în camere auto DVR

Conducătorii de autoturisme vor avea un motiv în plus să folosească telefoane Pixel, Google adăugând o funcție Dashcam care transformă telefonul mobil într-o cameră auto DVR.

Noua funcție Dashcam vine să complementeze sistemul crash detection deja suportat de telefoanele cu sistem Android, salvând în regim de urgență clipul video cu ultimele momente de dinaintea și imediat după producerea incidentului detectat. Clipul video va fi dublat cu informații colectate de senzorii telefonului, precum coordonatele GPS, viteza de deplasare și accelerațiile detectate. Cel puțin o parte din aceste informații vor fi trimise automat echipajelor de urgență, dacă alerta de accident nu este infirmată de utilizator în primele momente de la declanșarea funcției Safety Check.

Pe anumite dispozitive Android – în primul rând telefoanele Pixel de la Google, dar și alte dispozitive precum Nothing Phone (1) – aplicația Personal Safety oferă funcții utile precum Emergency Sharing, Safety Check și Car Crash Detection. Însă funcția Dashcam este incompletă, codul acesteia părând preluat din greșeală dintr-una dintre versiunile experimentale ale aplicației. Totuși, butonul relevant a putut fi activat în meniul Personal Safety, expunând și un ecran de configurare ce informează despre pornirea automată a funcției de înregistrare video la fiecare conectare a telefonului cu autoturismul, aflat în raza conexiunii bluetooth.

Probabil că pentru a folosi modul Dashcam pe durate mai mari de timp, telefonul va trebui să fie conectat la o sursă externă de alimentare. În plus, anumite telefoane ar putea avea probleme cu supraîncălzirea, mai ales dacă sunt fixate de parbrizul autoturismului.

Descoperită de către entuziaștii APK Insight, analizând codul celei mai recente versiuni a aplicației Personal Safety disponibilă în magazinul Google Play, funcția încă inactivă ar putea fi anunțată la momentul lansării Android 14.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult