Google pregătește încă o funcție care îmbunătățește calitatea apelurilor pe Android

09.09.2022
Google pregătește încă o funcție care îmbunătățește calitatea apelurilor pe Android

Diferită de funcția de apelare prin rețeaua WiFi, sau cea VoLTE care poate crește fidelitatea audio, o modificare pur-software promite să facă mai eficientă blocarea zgomotelor de fundal, îmbunătățind calitatea apelurilor pe orice telefon cu Android, chiar și pe cele mai slabe conexiuni la rețeaua de telefonie mobilă.

Denumită Clear Calling, funcționalitatea este doar împrumutată de la producătorii de căști wireless, care o folosesc de mult timp pentru a „curăța” cu minim de efort zgomotele de fundal ce ar fi preluate în timpul apelurilor telefonice, Însă de data aceasta nu vei avea nevoie de un set de căști bluetooth pentru a beneficia de blocarea digitală a zgomotelor de fundal, tehnologia urmând a fi suportată și în mod nativ, la nivelul platformei Android.


Adăugat cu o simplă actualizare de firmware, noul filtru pentru apelurile de voce va fi aplicat pe o gamă largă de dispozitive cu Android, atât timp cât producătorul echipamentului binevoiește să adapteze și distribuie mai departe noua versiune de Android.

Entuziaștii care nu se tem să instaleze versiuni Android neoficiale pot activa suportul Clear Calling folosind comenzi ADB. Ulterior, funcționalitatea poate fi găsită în meniul Sound & Vibrations.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult