Google renunţă la afişarea tab-urilor Chrome în lista cu aplicaţii recente, pe dispozitivele cu Android

18.03.2016
Google renunţă la afişarea tab-urilor Chrome în lista cu aplicaţii recente, pe dispozitivele cu Android

Una dintre schimbările cele mai controversate făcute de Google la momentul lansării sistemului Android 5.0 (Lollipop) a fost mutarea tab-urilor Chrome în lista cu aplicaţii recente, demonstrând astfel capabilităţile pentru multitasking ale noii versiuni de Android, respectiv abilitatea de a afişa procesele individuale pentru aplicaţii într-o listă comună.

În loc să ajute utilizatorii, modificarea a generat doar confuzie, tab-urile Google Chrome fiind uşor rătăcite printre celelalte aplicaţii de Android folosite recent. În plus, închiderea tuturor tab-urilor la finalul sesiunii de navigare a devenit aproape imposibilă fără oprirea şi celorlalte aplicaţii rămase în aşteptare.

Din fericire, începând cu versiunea Chrome 49 setarea pentru afişarea tuturor tab-urilor în meniul App Switcher nu mai este bifată automat la instalarea aplicaţiei. Majoritatea utilizatorilor nu vor fi afectaţi de această modificare, însă cei plănuiesc să treacă la un nou telefon cu Android vor avea cu o setare mai puţin de modificat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult