Google schimbă modalitatea de actualizare a dispozitivelor cu Android

09.11.2016
Google schimbă modalitatea de actualizare a dispozitivelor cu Android

Descrise în textul documentaţiei CDD (Android Compatibility Definition Document) publicată de Google pentru versiunea Android 7.0, un nou set de „Extensii Android” va putea completa funcţionalitatea Android fără a fi necesară livrarea unor actualizări integrale pentru sistemul de operare.

Potrivit documentaţiei furnizate, sistemul Android „include suport pentru extinderea librăriilor API fără a modifica numărul de versiune instalată. Implementările Android livrate pe dispozitive trebuie să preîncarce implementări AOSP atât pentru librăriile ExtShared, cât şi componentele ExtServices, având versiuni mai înalte sau egale cu versiunea minimă permisă cu fiecare nivel API”. Astfel, noile Extensii Android pot fi considerate echivalentul AOSP pentru Google Play Services.

Google va putea folosi Extensii Android pentru a completa API-urile Android existente, fără a mai aştepta furnizarea unei actualizări integrale pentru sistemul de operarea din partea producătorului dispozitivului. Principala diferenţă între componentele Google Play Services şi noile Android Extensions este furnizarea celor din urmă în regim Open Source.

În timp ce actualizările OTA rămân necesare pentru modificări mai ample asupra versiunii de Android, extensiile livrate direct din Play Store pot fi aplicate fără intervenţia directă a producătorilor OEM sau a operatorilor telecom. Extensiile Android sunt suportate deja în versiunile de Android 7 instalate pe dispozitivele Google Pixel şi LG V20, Google putând aplica patch-uri de securitate şi completa funcţionalitatea dispozitivelor livrând extensiile necesare prin magazinul Google Play.

 
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult