Google Search are o interfaţă Material Design şi câteva funcţii noi

13.11.2014
Google Search are o interfaţă Material Design şi câteva funcţii noi

În ultimele săptămâni, Google a actualizat multe dintre aplicaţiile sale la noul design Material din Android 5.0, iar cel mai recent produs care a avut parte de atenţie este Search. Aplicaţia oferă acum o interfaţă elegantă care se va armoniza cu proaspăt lansatul Android 5.0, dar şi câteva opţiuni noi.

Cea de-a patra versiune majoră a aplicaţiei Google Search respectă liniile de design Material, schimbarea fiind însă destul de discretă deoarece Google Now a fost oricum prima aplicaţie care a folosit mediul grafic aerisit cu blocuri mari de conţinut, fundaluri albe predominante şi fonturi evidenţiate. Search 4.0 aduce acum în plus meniuri, butoane şi culori mai puternice.

Google Search 4.0 nu se axează doar pe design. Noua versiune va afişa informaţiile din email-urile care conţin date calendaristice şi ore, deci care ar putea conţine programări sau întâlniri, dar care nu se regăsesc în calendar. Cu această ocazie, lista Reminders a fost actualizată grafic, fiecare înregistrare fiind încadrată clar în propriul bloc de informaţie.

Funcţia de căutare în cadrul aplicaţiilor, care a fost anunţată acum un an, a devenit mai uşor de folosit deoarece se integrează cu căutarea vocală. Pe unele terminale, Google menţionând în acest moment doar Nexus 6, Nexus 9 şi Samsung Galaxy Note 4 pe lângă deja cunoscutele modele Motorola, această funcţie de căutare va putea fi activată cu fraza-cheie „OK, Google” şi atunci când telefonul are ecranul stins.

Actualizarea Google Search 4.0 va fi disponibilă în magazinul Google Play în zilele următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News