Google Sheets primește Duet AI, un chatbot capabil să genereze tabele personalizate pe baza descrierii primite

23.06.2023
Google Sheets primește Duet AI, un chatbot capabil să genereze tabele personalizate pe baza descrierii primite

În timp ce Bard și ChatGPT sunt de ajutor mai degrabă la modul general, integrarea AI-ului generativ în aplicații precum Google Sheets, Docs și Gmail permite accelerarea și automatizarea anumitor sarcini în moduri care sporesc cu adevărat productivitatea.

Deși, încă se află mai degrabă la stadiul de testare, Google oferă deja acces la diverse interpretări ale tehnologiilor sale AI, precum funcția ”Help me write” în aplicația Gmail, asistând utilizatorii care compun sau doresc să răspundă într-un mod cât mai profesionist la mesajele primite. Mai mult decât un algoritm care prezice următorul cuvânt sau formule de exprimare, funcția bazată pe tehnologiile Google Bard va putea revizui și extinde mesajul tău, până la a genera email-uri complete pe care doar să le trimiți către destinatar. Iar ca mesajele create să nu pară mult prea generice, algoritmii bazați pe inteligență artificială se vor raporta la mesajele anterioare pentru a genera răspunsuri cât mai autentice, care țin cont de contextul discuție și stilul autorului.


O altă inovație care de această dată vizează aplicația Google Sheets este „Help me organize”, funcția apărută într-o bară laterală oferind exact ajutorul promis, organizând tabelele tale după cerințe specificate folosind limbaj natural. Ba chiar poți obține formule de calcul gata de folosit, la care poate nu te-ai fi gândit de unul singur. Demonstrată mai întâi la conferința Google I/O de luna trecută, noua funcție începe să ajungă deja la utilizatorii Google Sheets. Potrivit anunțului oficial, acum poți descrie ceea ce vrei să realizezi în caseta de text, iar Duet AI va genera un șablon personalizat pentru a începe lucrurile.

Spre exemplu, la solicitarea „Agendă pentru un eveniment de lansare a vânzărilor de o zi cu descrierile și starea sesiunii” este creat automat un tabel care conține categorii sugerate. AI-ul este util pentru o varietate de cazuri de utilizare, cum ar fi foile de parcurs ale produselor și bugetele.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult