Gmail va folosi inteligență artificială pentru a compune și răspunde la mesajele email

13.05.2023
Gmail va folosi inteligență artificială pentru a compune și răspunde la mesajele email

Gmail este pe cale să introducă funcția ”Help me write”, apelând tehnologii generative AI pentru a asista utilizatorii care compun sau doresc să răspundă într-un mod cât mai profesionist la mesajele primite.

Mai mult decât un algoritm care prezice următorul cuvânt sau formule de exprimare, funcția bazată pe tehnologiile Google Bard va putea revizui și extinde mesajul tău, până la a genera email-uri complete pe care doar să le trimiți către destinatar. Iar ca mesajele create să nu pară mult prea generice, algoritmii bazați pe inteligență artificială se vor raporta la mesajele anterioare pentru a genera răspunsuri cât mai autentice, care țin cont de contextul discuție și stilul autorului.

Demonstrată deja pe scena Google I/O, funcția Help me write poate dezvolta o solicitare de forma unei fraze într-un email gata de trimis. Spre exemplu, pornind de la un schimb de mesaje pe tema rezervării unui bilet de avion, AI-ul poate fi instruit să solicite anularea călătoriei și restituirea prețului plătit pe bilet. Fără ajutor suplimentar, AI-ul extrage din corespondența anterioară numărul de bilet și data rezervată, generând un email ce poate fi inspectat pentru corectitudine sau trimis ca atare.

Utilizatorii Gmail au inclusiv opțiunea de a solicita elaborarea suplimentară, sau scurtarea mesajului considerat prea lung, în funcție de abordarea dorită. Spre exemplu, poți opta pentru abordări cât mai succinte în comunicările cu colegi de serviciu, păstrând abordările formale pentru contactele de afaceri pe care vrei să le impresionezi.

Alternativ, vei putea folosi tehnologiile Bard pentru a transforma un răspuns de câteva cuvinte în fraze mult mai bine redactate, generând mesaje complexe pornind de la doar câteva cuvinte cheie. Denumită Magic Compose, această funcționalitate ar putea fi disponibilă la stadiul de testare beta în cursul acestei veri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult