Google simplifică din nou transferurile de fișiere între dispozitive cu Android

03.05.2022
Google simplifică din nou transferurile de fișiere între dispozitive cu Android

Funcționalitatea Nearby Share primește îmbunătățiri, aplicate pe toate dispozitivele Android cu o simplă actualizare adusă componentei Google Play Services.

Extinsă cu ajutorul unei actualizări automate, distribuită prin intermediul Google Play Store, funcționalitatea Nearby Share va permite acum și trimiterea de fișiere multiple către dispozitivele aflate în raza de acțiune a conexiunii Wi-Fi, fără a mai fi nevoie ca utilizatorul să accepte fiecare fișier în parte.

Practic tot ce ai de făcut este să te asiguri că ambele dispozitive sunt conectate la același cont Google, după care nu rămâne decât să selectezi fișierele de trimis. Poți face asta și cu dispozitive diferite (ex. smartphone-tabletă, smartwatch, sau tabletă-televizor) atât timp cât ambele folosesc una dintre versiunile Android suportate.

Funcționalitatea similară Apple AirDrop devine astfel echivalentul funcției copy/paste, putând fi utilizată la fel de eficient pentru transferul unui film de vizionat pe televizorul tău cu Android, sau întregi colecții de poze de la un smartphone la altul.

Ce-i drept minoră, eliminarea cerinței privind aprobarea fiecărui fișier în parte ar putea contribui decisiv la popularizarea funcției Nearby Share, mai ales în rândul utilizatorilor care poate au ignorat opțiunea ușor accesibilă chiar din meniul principal al telefoanelor cu sistem Android.

Cum funcționează Nearby Share

Conexiunea inițială de descoperire se face prin Bluetooth LE, în timp ce transferul poate fi realizat prim intermediul mai multor protocoale, care sunt folosite automat în funcție de nevoi. Dacă este ceva foarte mic și rapid de transferat, se poate face și prin Bluetooth. Dacă este un Link se poate face prin WebRTC sau chiar NFC, în timp ce fișierele mari pot fi transferate prin WiFi.

Google precizează că a luat în calcul și siguranța utilizatorilor, fiind disponibile setări pentru intimitate. Poți controla cine poate să vadă dispozitivul tău și de la cine să poți primi. De exemplu, poți limita funcția doar la contactele din agendă.

Funcția Nearby Share este compatibilă cu sistemul de operare Android, de la versiunea 6.0 până în prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult