Google testează o modificare, probabil inutilă, pentru browserul Chrome

08.06.2022
Google testează o modificare, probabil inutilă, pentru browserul Chrome

Google Chrome folosește de ceva timp un sistem pe bază de „cartonașe” pentru reprezentarea tab-urilor deschise, stârnind ceva confuzie prin împărțirea acestora și în grupuri de tab-uri, pe care nu toți utilizatorii știu cum să le folosească.

Continuând șirul experimentelor, Google pare că ar vrea să combine secțiunea Discover (pe care a integra-o deja cu funcție New Tab) cu lista de tab-uri pe care o știe toată lumea. Astfel, atunci când accesezi lista de tab-uri ar urma să ajungi de fapt tot în secțiunea Discover, unde găsești selecția rareori interesantă de știri pre-selectate de către algoritmii Google, lista de tab-uri devenind de fapt un carusel incomod de navigat, în care paginile web sunt mult mai dificil de deosebit, apărând identificate doar cu logo-ul site-ului și titlul paginii respective.

Dispar însă miniaturile generate după conținutul paginii web, luând utilizatorilor principalul reper prin care deosebesc paginile web recent accesate. Astfel, dacă nu ști exact care este titlul paginii și logo-ul site-ului respectiv, s-ar putea să ai o problemă de acomodare cu noul carusel.

Vestea bună este că experimentul Google se limitează deocamdată la un grup restrâns de utilizatori care au instalat versiunea Chrome 102.0.5005.78, rămânând de văzut dacă Google va merge mai departe cu noua interpretare a listei de tab-uri.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult