Google va întârzia afișarea recenziilor pentru aplicațiile din Play Store

14.09.2022
Google va întârzia afișarea recenziilor pentru aplicațiile din Play Store

Sperând să blocheze astfel practica de ”review bombing”, în care utilizatori reali sau fictivi prăbușesc peste noapte reputația aplicațiilor din Play Store prin postarea de nenumărate recenzii negative, Google va amâna cu până la 24 de ore publicarea comentariilor nou adăugate.

Scopul este de a lăsa algoritmilor automați de moderare a comentariilor din Play Store suficient timp pentru a detecta orice comportament suspect, ce ar putea indica evaluarea tendențioasă a aplicațiilor din catalog. Vestea e cu atât mai îmbucurătoare pentru dezvoltatorii de aplicații, care vor avea astfel mai mult răgaz pentru a remedia probleme neprevăzute, cum ar fi un bug foarte deranjant strecurat în aplicație sau un atac inițiat de un dezvoltator rival, fără ca reputația și prioritatea la afișare acordată de algoritmii Play Store să fie imediat dată peste cap.

Există totuși și un dezavantaj major: abuzurile comise prin infiltrarea de aplicații malițioase în Play Store vor fi detectate cu tot atâta întârziere de utilizatorii care se bazau până acum pe comentarii independente pentru a evalua nivelul de încredere prezentat de aplicațiile nou descoperite.

Ținând cu dezvoltatorii de Android, Google va asigura că toate comentariile sunt vizibile instantaneu pentru creatorii aplicațiilor respective, care vor putea răspunde în mod direct utilizatorilor fără ca schimburile de mesaje să fie vizibile public, cel puțin, nu imediat. Atunci când dezvoltatorul aplicației respective descoperă  suspect de multe comentarii negative, conținând exprimări generice sau duplicate, vor putea raporta mai departe incidentul către moderatorii Google, cei din urmă stabilind dacă mesajele sunt sau nu ascunse definitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult