Google vine cu o soluție pentru fișierele ce au dispărut din Drive. Ce trebuie să facă utilizatorii?

07.12.2023
Google vine cu o soluție pentru fișierele ce au dispărut din Drive. Ce trebuie să facă utilizatorii?
Foto: Profimedia Images

Google a venit cu o soluție pentru problema fișierelor lipsă din serviciul de stocare Drive. Totuși, nu există o garanție că aceasta va funcționa în totalitate.

Unii utilizatori Google Drive au raportat recent că serviciul a șters fișiere de pe computerele lor. Dacă v-ați trezit în această situație, s-ar putea să existe o soluție, deoarece Google tocmai a împărtășit câteva sfaturi care v-ar putea ajuta să vă recuperați fișierele.

Potrivit Tech Radar, prima metodă va necesita descărcarea celei mai recente versiuni de Google Drive. Odată ce a fost instalată, va trebui să rulați instrumentul de recuperare Google. Pentru a face acest lucru, deschideți Drive pe desktop și selectați pictograma aplicației din bara de sistem (Windows) sau din bara de meniu (macOS). Țineți apăsată tasta Shift și selectați butonul Setări, apoi alegeți „Recuperare din copii de rezervă”.

Asta va porni procesul de recuperare. Veți primi un mesaj care anunță „Recuperarea a început” dacă există fișiere de recuperat sau „Nu au fost găsite copii de rezervă” dacă nu există nimic găsit. Dacă există o copie de rezervă, veți vedea „Recuperarea este completă” și va apărea pe desktop un nou folder cu fișierele nesincronizate.

Nu există o garanție că vreuna dintre soluții va funcționa

Există o altă metodă pe care să o puteți încerca. Aceasta ar putea ajuta dacă v-ați deconectat anterior contul sau ați șters memoria cache Google Drive de pe computer. Va trebuie să aveți fie o copie de rezervă Windows, fie o copie de rezervă Time Machine în macOS. Puteți consulta lista întreagă de instrucțiuni pe pagina de ajutor a Google Drive.

Dacă nici așa nu v-ați putut recupera fișierele, va trebui să anunțați Google trimițând feedback prin aplicația Google Drive. Utilizați hashtag-ul #DFD84 și bifați caseta de selectare pentru a include jurnalele de diagnosticare.

Întreaga problemă a apărut atunci când mai mulți utilizatori Google Drive au descoperit că o parte sau chiar toate dintre fișierele pe care le aveau stocate în cloud au dispărut fără urmă. Mai mulți utilizatori au accesat forumul de asistență Google pentru a raporta că au pierdut accesul la unele dintre fișierele pe care le-au încărcat pe Google Drive, părând că au dispărut complet din serviciul cloud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult