Din Google Drive a dispărut o parte din fișierele utilizatorilor. Google nu garantează recuperarea datelor

27.11.2023
Din Google Drive a dispărut o parte din fișierele utilizatorilor. Google nu garantează recuperarea datelor

Din ce în ce mai mulți utilizatori Google Drive reclamă dispariția parțială sau totală a fișierelor păstrate în cloud. Google spune că investighează această problemă, dar nu garantează că fișierele pierdute vor mai putea fi recuperate.

Potrivit Android Police, tot mai mulți utilizatori Google Drive au descoperit că o parte sau chiar toate dintre fișierele pe care le aveau stocate în cloud au dispărut fără urmă. Mai mulți utilizatori au accesat forumul de asistență Google pentru a raporta că au pierdut accesul la unele dintre fișierele pe care le-au încărcat pe Google Drive, părând că au dispărut complet din serviciul cloud. Google recomandă să nu faceți nicio modificări Google Drive dacă sunteți afectat în timp ce compania investighează problema.

Un utilizator sud-coreean a accesat mai întâi site-ul de asistență Google pentru a raporta că toate fișierele sale de după mai 2023 au șterse din Drive. Nu sunt disponibile în niciun folder și nici în coșul de gunoi. Structura dosarelor a revenit, de asemenea, la starea în care era în mai 2023. Persoana afirmă, de asemenea, că nu și-a partajat niciodată fișierele sau Drive cu nimeni altcineva.

Se pare că Google investighează cazul. Între timp au primit rapoarte de la alți administratori Google Drive care au probleme similare. În același timp, declarația arată clar că nu ar trebui să încercați să restaurați singur fișierele: „Nu vă recomandăm să faceți modificări în timp ce așteptăm instrucțiuni de la inginerii noștri”.

Vă recomandăm să verificați atât aplicație de mobil, cât și site-ul web al Google Drive, pentru a vă asigura că fișierele sunt la locul lor. Pot exista erori, astfel încât una dintre versiuni să nu arate toate datele dumneavoastră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult