Google vrea să interzică „beauty mode” în Android 11

19.07.2020
Google vrea să interzică „beauty mode” în Android 11

Multe companii oferă în aplicațiile de cameră de pe dispozitivele Android un așa-numit „beauty mode”, care în general este implicit activat. Acesta poate modifica în timp real forma feței personajelor, sau poate corecta anumite imperfecțiuni, poate adăuga machiaj virtual sau poate chiar să modifice starea persoanei din tristă în fericită, de exemplu. Se pare însă că Google va încerca să interzică beauty mode în Android 11, cel puțin pe dispozitivele „Google Certified” cu servicii Google.

Aplicațiile de cameră din Android 11 nu vor putea să ofere beauty mode

Conform noilor reguli publicate de Google, care încă nu au fost încă incluse în Android Compatibility Rules, producătorii de smartphone-uri cu Android nu vor mai putea folosi un „beauty mode” în aplicația de cameră de Android 11. Google spune că dispozitivele trebuie să se asigure că „modul în care fețele apar în fotografii nu sunt alterate folosind efecte precum modificarea geometriei faciale, culorii pielii persoanelor, sau eliminarea imperfecțiunilor pielii”.

Acest lucru se aplică utilizării librăriilor software Camera API, care pot face aceste modificări în timp real. Desigur, Google nu poate împiedica modificarea fotografiilor după ce acestea au fost realizate. Probabil că Google se pregătește de momentul în care dispozitivele mobile vor putea realiza filmări „deepfake” în timp real. Astfel, compania speră să poată limita aceste filmări doar la aplicații terțe, descărcate din alte surse, nu din aplicația de mobil standard de pe telefon.

Desigur, aceste reguli se vor aplica doar partenerilor Google. Telefoanele care se vând în regiuni unde serviciile Google nu există, precum China, sau unde nu sunt atât de importante, care nu vin cu Play Store, nu vor avea această obligativitate. De exemplu, telefoanele Huawei, care se vând acum în toată lumea fără servicii Google, nu vor fi afectate.

Probabil că producătorii care vor să asigure accesul la un beauty mode pe Android 11 vor putea să lanseze separat aplicații dedicate pe Play Store.

via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult