Googlefier: o nouă metodă simplă pentru instalarea Google pe telefoane Huawei

26.10.2020
Googlefier: o nouă metodă simplă pentru instalarea Google pe telefoane Huawei

În ultimul an, cel mai discutat subiect referitor la telefoane Huawei a fost lipsa serviciilor Google de pe dispozitivele mai noi. Au existat în ultimele câteva luni mai multe metode de a instala în mod neoficial aceste aplicații și servicii, însă fiecare avea câte o problemă. Unele au dispărut la scurt timp după apariție, în timp ce altele implicau un proces prea complicat pentru utilizatorul de rând. Se pare însă că în preajma lansării seriei Mate 40, Googlefier pare să fie cea mai simplă metodă de instalare a serviciilor și aplicațiilor Google.

Googlefier folosește o metodă de instalare mai veche: LZPlay

Googlefier este o aplicație neoficială, produsă de utilizatorul bender_007 de pe forumul XDA Developers. Aceasta poate fi descărcată în format APK și poate fi instalată pe un telefon Huawei sau Honor fără Google, pentru a descărca și instala tot ceea ce este necesar pentru a beneficia de toate serviciile Google. Se pare că această aplicație folosește o metodă foarte similară cu cea lansată anul trecut, în preajma lansării seriei Mate 30. Este vorba despre LZPlay, care din păcate era disponibilă doar în limba chineză la momentul respectiv.

Întregul proces pare să fie destul de simplu, oferind instalarea serviciilor Google pas cu pas. Tot procesul durează între 5 și 6 minute și necesită ca telefonul să fie „fresh”, adică să nu aibă prea multe lucruri instalate pe lângă cele din fabrică, care ar putea să afecteze instalarea. În special magazinele alternative de aplicații par să afecteze rata de succes a Googlefier, deci dacă ați avut așa ceva instalat pe telefon, este posibil să nu funcționeze din prima încercare. O revenire la setările din fabrică ar putea ajuta în aceste condiții.

Odată instalate, serviciile Google vor funcționa așa cum te-ai aștepta. Este necesar un cont Google și apoi să descarci manual aplicațiile Google pe care dorești să le ai pe telefon. Acesta este un avantaj față de telefoanele care vin cu Google preinstalat, care nu te lasă să dezinstalezi anumite aplicații ale companiei. Desigur, vor exista incompatibilități cu diverse aplicații și servicii de pe Google Play Store.

Vor exista în continuare incompatibilități și erori

Chiar și cu serviciile instalate, telefoanele nu sunt certificate Google Play Protect, ceea ce înseamnă că anumite aplicații cu securitate mai strictă, precum cele de banking, nu vor putea fi folosite pe aceste dispozitive. De asemenea, aplicațiile de streaming de filme și muzică, nu vor beneficia de redare la calitate maximă, întrucât necesită DRM-ul Widevine 3 de la Google, care nu poate fi instalat separat. Redarea de conținut HD sau HDR pe Netflix și altele rămâne inaccesibilă.

Totuși, disponibilitatea magazinului Google Play este un upgrade major pentru aceste dispozitive, făcându-le mult mai atrăgătoare pentru cei care își doreau oricum să le cumpere în special pentru camerele performante. Măcar așa nu vor trebui să mai caute aplicații din multe alte surse, putând pur și simplu să le ia din magazinul care este folosit de către toți utilizatorii de Android.

sursa: XDA Developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult