gOS 2.0: sistem de operare, trup şi suflet dedicat Internetului

08.01.2008
gOS 2.0: sistem de operare, trup şi suflet dedicat Internetului

Printre miile de gadget-uri ce se vor afişa zilele acestea la CES 2008 s-a strecurat şi gOS 2.0, un sistem de operare bazat pe Linux şi axat pe lucrul online cu o denumire ce ne duce cu gândul la gigantul căutărilor pe Internet.

Dar nu, gOS 2.0 (nume de cod Rocket) nu este o nouă jucărie software de la Google ci ultima versiune a unei distribuţii Linux concepută de tânăra firmă Good OS ce speră să câştige cumva de pe urma soft-ului open source. Acel “g” din denumirea sistemului de operare are totuşi o legătură cu Google, în sensul că această variantă de Linux este prevăzută cu diverse aplicaţii Google precum Gears – o tehnologie ce permite accesarea şi utilizarea conţinutului şi aplicaţiilor online în lipsa conexiunii la Internet, Google Reader (cititor RSS), Talk (mesagerie online) sau Finance.

Utilizatorii gOS 2.0 vor beneficia şi de posibilitatea de salvare a datelor pe net graţie serviciilor oferite de Box.net şi Virtual Desktop. gOS 2.0 poate fi descărcat de pe site-ul www.thinkgos.com.

gOS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News