Hackeri „Robin Hood” misterioși donează o parte din banii furați

20.10.2020
Hackeri „Robin Hood” misterioși donează o parte din banii furați
Foto: Profimedia Images

Un grup misterios de hackeri donează o parte din banii pe care îi obține unor organizații caritabile.

Atacatorii informatici au primit milioane de dolari de la mai multe companii și folosesc o parte din bani, potrivit lor, „pentru a face din lume un loc mai bun”. Fonduri au fost donate deja unor entități precum The Water Project și Children International, transmite BBC News.

Grupul a publicat, pe Dark Web, două facturi primite după ce au donat câte 10.000 de dolari în Bitcoin celor două organizații menționate.

Citește și: O bandă de infractori a încercat să vândă pe Dark Web un model britanic pentru echivalentul a 300.000 de dolari în Bitcoin

Una dintre acestea, Children International, a transmis că nu va păstra banii, din cauza modului în care au fost obținuți. „Dacă donația este legată de un hacker nu intenționăm să o păstrăm”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației.

Metoda de atac preferată de hackeri

Atacatorii susțin că vizează doar companii mari, profitabile. Metoda folosită este atacul de tip ransomware. Fișierele victimelor sunt criptate, iar atacatorii oferă cheia de decriptare în schimbul unei sume de bani.

„Credem că este cinstit ca o parte din banii pe care companiile îi plătesc să meargă la organizații caritabile”, a transmis grupul.

Children International ajută copii, familii și comunități din India, Filipine, Columbia, Ecuador, Zambia sau Honduras.

The Water Project lucrează pentru a îmbunătăți accesul la apă potabilă în Africa Subsahariană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult