O bandă de infractori a încercat să vândă pe Dark Web un model britanic pentru echivalentul a 300.000 de dolari în Bitcoin

07.08.2017
O bandă de infractori a încercat să vândă pe Dark Web un model britanic pentru echivalentul a 300.000 de dolari în Bitcoin

O tânără în vârstă de 20 de ani a fost răpită la Milano, în Italia, de o bandă de infractori care a încercat să o vândă pe o piaţă obscură de pe internet pentru echivalentul a 300.000 de dolari în moneda virtuală Bitcoin. Chloe Ayling este un model britanic şi o celebritate pe Instagram. Tânăra a mers pe 11 iulie în Italia pentru o şedinţă foto. La scurt timp după ce a ajuns în Milano, femeia a fost răpită, drogată şi băgată într-o servietă de un grup cunoscut pe internet sub numele de „Black Death Group”.

 

Membrii acestuia vând femei răpite pe Dark Web. Aceasta este partea mai puţin ascunsă a Deep Web, numit şi Invisible Web sau Deepnet. Se estimează că această reţea este de 400-550 de ori mai mare decât internetul care poate fi accesat (Surface Web), iar de acolo se comit multe ilegalităţi, precum atacuri informatice, trafic de droguri şi arme, pornografie infantilă sau proxenetism.

 

Răpitorii au cerut şi o recompensă de la agentul tinerei, potrivit poliţiei. Totuşi, pe 17 iulie Ayling a fost eliberată după ce a fost ţinută captivă undeva lângă Torino. Potrivit autorităţilor, nu a fost plătită o recompensă. Se pare că tânăra a fost eliberată deoarece are un copil. Potrivit presei italiene, şeful Black Death Group nu permite vânzarea de mame.

 

La eliberare, membrii grupului i-au dat o scrisoare tinerei. „Eşti eliberată datorită marii generozităţi a Black Death Group”, se precizează în scrisoare. Aceasta includea şi o serie de condiţii. Femeia nu trebuia să încerce să afle ce s-a întâmplat, iar într-o lună de la eliberare trebuia să plătească grupului echivalentul a 50.000 de dolari în Bitcoin. Banda a ameninţat-o că o omoară în cazul în care nu face ce i s-a spus.

Poliţia italiană l-a arestat în acest caz pe Lukasz Pawel Herba, un polonez în vârstă de 30 de ani care locuieşte în Marea Britanie. Potrivit oamenilor legii, el este cel care a cerut răscumpărarea de la agentul tinerei, iar în trecut a aranjat licitaţii online pentru femei răpite de Black Death Group.

 

Foto: Instagram/chloeayling

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult