HarmonyOS 2.0 este deja instalat pe 10 de milioane de dispozitive

10.06.2021
HarmonyOS 2.0 este deja instalat pe 10 de milioane de dispozitive

HarmonyOS 2.0 a fost lansat săptămâna trecută pe smartphone-uri și tablete, însă sistemul de operare era deja disponibil pe alte tipuri de dispozitive electronice de la Huawei. Astfel, vestea că deja Huawei a depășit deja numărul de 10 de milioane de instalări nu este tocmai surprinzător, însă este încurajator pentru un nou sistem de operare, care în urmă cu doi ani nici măcar nu era anunțat în mod oficial, chiar dacă compania lucra la el de mai mulți ani, în secret.

Huawei spune că deja noul sistem de operare HarmonyOS a fost instalat de mulți utilizatori

Noul HarmonyOS 2.0 nu este un sistem de operare complet nou, sau complet străin de ceea ce oferea Huawei în trecut pe Android. De altfel, la baza sa stă tot codul Android de la Google, însă există destule modificări la nivel de funcționalitate pentru a considera Harmony OS ceva diferit. Asta în primul rând pentru că Huawei se concentrează pe realizarea unui ecosistem de dispozitive care pot comunica și funcționa împreună, ceva ce Android-ul standard nu oferă.

Săptămâna trecută, Huawei a lansat în China Harmony OS 2.0 pentru telefoanele din gama Mate 40, P40, Mate 30 și MatePad, deci cele lansate în ultimul an și jumătate. Vor urma în curând seriile P30, Honor 30 și V30, urmând ca alte dispozitive să fie incluse în următorul an în ciclul de update. La jumătatea anului viitor, peste 100 de modele de smartphone-uri, tablete și televizoare inteligente lansate încă din 2016 (Huawei Mate 9 este cel mai vechi model high-end compatibil), vor fi actualizate la HarmonyOS 2.0.

Astfel, ținta companiei de a ajunge pe 100 de milioane de dispozitive active până la finalul anului 2021 pare realizabil. Nu este însă clar când va ajunge HarmonyOS și în Europa, pe dispozitivele fără serivcii Google, cel puțin. Este greu de crezut că cei care dețin modele mai vechi, din seriile P30 sau cele anterioare, vor alege să renunțe la serviciile Google și accesul la aplicații rapid și ușor în favoarea App Gallery și magazinelor alternative de aplicații.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult